Hela fisken

Med hantverk, tar vi vara på hela fisken

En hel fisk, från fena till fjäll, är mycket mer än de finaste filéerna. Kvar sitter nämligen 60 procent av det ätbara på fisken. Sedan 2008 har vi genom nytänk och innovation, teknik och erfarenhet skapat både klassiska som nya delikatesser i färs, portion och burgarstorlek från de 60 procenten. Vi är Öckerö Hav och vi tar vara på hela fisken.

Tillsammans tar vi fram morgondagens mat

Ute på Öckerö är utvecklingen central och i vårt provkök testar vi ständigt nya och kända råvaror. Antingen genom att vi tar hand om bifångsten, eller de absolut finaste och resterande delarna av sashimilaxen. Med den senaste tekniken och färsk fisk anpassar vi, och tillsammans med er, recept utefter era önskemål.

Säsongens bästa råvaror

Havet är fyllt av spännande råvaror som smakar helt olika beroende på tid på året. Därför varierar vår rekommendation och produktion helt beroende på tid på året. För vi tror hellre på att skapa yttersta kvalitet med det vi har på bordet. Än något annat.

Våra tre fiskar

Torsk

Med sin milda smak och vackra kött håller denna vitfisk ihop sig väldigt fint efter rimning. Kan tillagas på vilket sätt du än önskar, oavsett om det är grill, kokning eller stekning.

Lax

Som en av de mest tacksamma av fiskar att smaksätta är det nog främst itaminrikedomen som gjort forsfisken känd. Som rik på Omega-3 och D-vitamin har den tagit en naturlig plats vid bordet.

Kolja

Med en del släktskap till torsken skiljer smaken sig en aning och påminner snarare om skaldjur. Smakar som bäst mellan september och april.

Hur vi tar vara på hela fisken

Inne i Göteborgs fiskhamn filear vi de färska fiskarna för hand efter konstens alla regler. Ryggrad och huvud seglar sedan rakt ut till Öckerö för maskinerna som är specialister på att få ut de svåraste av ben. Därefter kryddas eller rimmas färsen efter önskemål för att sedermera åka direkt ut till dig.

Fiskviktiga stämplar

Vi arbetar alltid för att vara uppdaterade med alla viktiga markeringar. Vi arbetar med MSC-godkänd fisk, World Wildlife Funds miljöcertifiering för vildfångad fisk och skaldjur, eller ASC-märket, det internationella hållbarhetsmärket för odlad fisk och skaldjursprodukter. Och självklart är vi ISO-certifierade genom
Bureau Veritas.

Från hav till tallrik

Tid är av yttersta vikt för att bibehålla kvaliteten och med över 30 års erfarenhet av fiskhantering i Göteborgs fiskhamn har våra rutiner blivit signifikant för vårt arbete. Fisk Idag är en av Sveriges ledande fiskgrossister och grundarna av Öckerö Hav.

Bättre förutsättningar för att ta vara på hela fisken kan vi inte få än hjälpen av Fisk Idags ekspertis. De förser oss med fisk direkt från havet, vi tar vara på hela fisken och ger marknaden möjlighet till att ta vara på allt det odlade och fångade.